Studioshoot

Als u heeft gekozen voor een studio sessie, zijn de volgende punten belangrijk om te weten.
Lees onderstaand stuk dan ook even door zodat u goed voorbereid bent.

De ervaring is dat de shoot maximaal een half uur tot drie kwartier duurt. Ik hanteer echter geen limiet, heeft uw dier langer de tijd nodig, dan nemen wij die gewoon. Verstandig is wel dit van tevoren even aan te geven (als u al weet dat u bijvoorbeeld een angstige hond heeft) in verband met mijn planning.
U kunt ervan uitgaan dat er dan altijd meerdere geslaagde foto’s zijn na de fotoshoot.

Houd u er rekening mee dat we een (dichte) trap op moeten. Deze is niet glad en gemakkelijk te lopen voor een hond.

Zorg dat uw hond van tevoren goed is uitgelaten
zodat deze moe en voldaan is, hierdoor wordt beter naar de commando’s geluisterd.
Ook belangrijk is dat de hond zijn behoeften goed heeft gedaan.
Markeren in de studio wordt zeker niet op prijs gesteld en kost mij een hoop schoonmaakwerk om te voorkomen dat ze volgende hond hier ook op gaat reageren!
Voor de allerjongsten is er natuurlijk een uitzondering betreft zindelijkheid.

Een schone, goed getrimde hond of kat is wel zo mooi op de foto, daarom raad ik u altijd aan voor de shoot langs de trimmer te gaan of uw dier een borstel en wasbeurt te geven.

Ik raad aan altijd eigen voertjes mee te nemen, zeker als uw dier een kieskeurige eter is of allergieën heeft. Voor nood zijn er in de studio ook voertjes aanwezig.

Een handige tip is om van tevoren even te oefenen met het dier wat ik op de foto zal gaan zetten. Blijf is een heel belangrijk commando om te oefenen, net als de basiscommando’s af en zit.

U kunt altijd eigen speeltjes en attributen meenemen, dat is geheel aan u. De studio bied genoeg ruimte om meerdere honden samen op de foto te zetten (afhankelijk van de grootte).

De kleurkeuze blijft altijd een lastig punt, wat staat er het mooist bij de hond? Wat hangt het mooist in de woonkamer? Om deze keuze wat makkelijker te maken heb ik de pagina Keuzehulp studio aangemaakt.

Papier heeft de vervelende eigenschap te kunnen scheuren als er spanning op komt te staan, om deze reden reken ik €5,00 extra als de hond door het papier heen gaat of kreukels veroorzaakt waar niet meer mee te werken valt.
Weet u dat u een vrij onrustige of zware hond heeft, is het handiger en voor u voordeliger om voor half papier-half wit/laminaat te kiezen.
Hier ligt de hond op een witte of laminaat plaat, en hangt het papier erachter. Op deze manier kan de hond niet door het papier heen en bespaart u uzelf onnodige kosten.

Vraag eventueel naar de mogelijkheden, want die zijn er altijd!